Wie zijn wij?

Koemunity is opgericht met als doel liefhebbers van koeien bij elkaar te brengen. Die initiatiefnemers zijn Koemunity niet…ze zijn er slechts een onderdeel van. Toch willen we ons graag even voorstellen juist omdat we zo’n gemêleerd gezelschap zijn:

Alice Booij
Alice werd niet geboren op een melkveebedrijf, maar is haar leven lang al gek van koeien. Op Lucky Holsteins in het Friese Noordwolde houdt ze samen met Anke Zijlstra een prachtige koppel rood- en zwartbonte holsteins. Daarnaast praat en schrijft ze vanuit haar journalistieke bedrijf Cowtalk over alles wat met koeien te maken heeft. Mooier kan het leven eigenlijk niet worden….;-))

alice-november 2011-small

José Buijs:
De passie voor fokkerij en Holsteinkoeien begon al vroeg; in mijn kinderstoel tussen de koeien. Intussen werk ik al heel lang in de rundveeverbetering. Mijn passie en drive is alleen maar groter geworden; dankzij de mensen die ik tussen de koeien ontmoet. Warme ontmoetingen die voelen als thuiskomen. Dat gevoel is de kern van KOEmunity. Trots dat ik daar deel van uit mag maken, samen met oude en nieuwe koeienvrienden. Wie ben ik? Ik ben José Buijs, gelukkig getrouwd met Henk; samen hebben we 3 kinderen en 3 kleinkinderen.

José RvdM28 (1)

Nico Bons

 

Arnout Dekker
Dierenarts en vader van 3 super kinderen. Al van jongs af aan wilde ik veearts worden, tussen de koeien zijn en veehouders meehelpen. Ik heb 7 jaar als dierenarts in een dierenartsenpraktijk gewerkt en daarna de overstap naar het bedrijfsleven gemaakt. Ik houd me de laatste 5 jaar bezig met via de voeding de gezondheid van koeien verbeteren en het optimaliseren van het management op melkveebedrijven. Graag wil ik via het organiseren van KOEmunity leuke veehouders, geïnteresseerden, koeien liefhebbers, super managers, goede ondernemers, etc. met elkaar verbinden. Nieuwe mensen ontmoeten, lachen, discussiëren en verder praten over wat ons allemaal bindt: koeien en de veehouderij!

Arnout Dekker - OmniGen

 

Joke de Groot
Mijn naam is Joke de Groot en ik ben getrouwd met Johan, we wonen in Herwijnen op de boerderij ‘Merwehoeve de Groot’. Ik heb 2 dochters, 2 zonen en 2 prachtige kleinkinderen. Doordat wij als bedrijf en vooral de zonen naar de keuringen gaan, ben ik hier ook bij betrokken. En daardoor is veel vriendschap ontstaan. Ik ben werkzaam bij Gemeente Gorinchem. Ik heb 33 jaar ervaring in de horeca en Nico heeft mij gevraagd om dit feest mee te gaan organiseren. Ik heb het super naar mijn zin in de groep.

IMG-20170810-WA0003

Edzard van Delden
Door mijn werk de ‘koeienwereld’ ingezogen en via via vol trots en enthousiasme bij KOEmunity betrokken geraakt. Laten zien hoe de sector zich ontwikkeld en waar ze mee bezig is vormt een uitdaging. Ik woon in het mooie Friesland, vader van een prachtige dochter en twee lieve zonen.

001_396_rb-image-2765076